Logo van Club Geluk

 

Bureau Vrouwenzaken is een creatief collectief, ontstaan vanuit de behoefte om vrouwenkwesties uit de schaam(te)streek te halen. Om te beginnen met: de vulva. De kut. De vagina. De spleet. De poen.

Samen met weekblad Libelle brengt Bureau Vrouwenzaken de podcast De Vagina Dialogen, waarin zij onderzoeken waarom de vulva bij veel vrouwen nog steeds omgeven wordt door mythes en schaamte. Onderwerpen als ‘vulvaverdriet’, menstruatie, menopauze en seksualiteit passeren de revue, waarbij zij in gesprek gaan met elkaar, met experts en… met jou!

Marieke Voorsluijs van Club Geluk (textielontwerpster, kunstenaar) begon ooit met workshops kutje breien (en piemel haken) en kort daarna maakte ze samen met Anne-Marie (actrice en knutseldoos)het boekje ‘Kreatief met Kut’ : 101 verschillende DIY- punani’s, gecreëerd en gefotografeerd als ode aan het vrouwelijk geslachtsdeel. De lancering en bijbehorende expositie vond plaats in de uitspanning van Ellen (creatief strateeg en part-time cafébaas).

Tijdens het filmen van de bijbehorende video’s ontstond het idee om dit kutonderwerp verder onder de aandacht te brengen en voorál om het bespreekbaar te maken. Een podcast bleek de ideale stap in deze missie.  

 

Seizoen 1

  

 

Seizoen 2